Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Audi ετοιμάζει τα Q1,Q4,Q6

Η Audi ετοιμάζει τα Q1,Q4,Q6

Ολοκληρώνεται η γκάμα των SUV της εταιρίας

Καταιγισμό από SUV ετοιμάζει η Audi, αφού τα τελευταία νέα τη θέλουν να έχει στα σκαριά ακόμη τρία οχήματα του είδους. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το μικρότερο SUV της που θα φέρει τον κωδικό Q1, καθώς και για δύο ακόμη οχήματα με τους κωδικούς Q4 και Q6!

Μετά την παρουσίαση του νεότερου οχήματος στην κατηγορία των SUV για την Audi, που δεν είναι άλλο από το Q3, τα τελευταία δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού ειδικού τύπου θέλουν τη φίρμα να κλείνει κάθε κενό στη γκάμα των εκτός δρόμου τετρακίνητων οχημάτων της. Έτσι η σειρά των «Q» θα ολοκληρωθεί με τρία οχήματα που τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα έχουν τους κωδικούς Q1,Q4,Q6.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες, όμως τα σχετικά δημοσιεύματα θέλουν το Q1 να βασίζεται είτε στην πλατφόρμα του A1 είτε σε αυτήν του μελλοντικού Α2 που θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη, ενώ το μοντέλο είναι πιθανό να το δούμε στο δρόμο το 2013.

Το Q4 πρόκειται να τοποθετηθεί ανάμεσα στα Q3-Q5, ενώ φήμες το θέλουν άξιο αντίπαλο της Porsche Cajun αφού όπως όλα δείχνουν είναι πιθανή και μια τρίθυρη εκδοχή του. Σε κάθε περίπτωση τα αυτοκίνητα θα φέρουν τη γνωστή τετρακίνηση quattro, ενώ για τουλάχιστον για το Q1 αναμένεται και προσθιοκίνητη έκδοση.

Το Audi Q6 με τη σειρά του αναμένεται να γεφυρώσει το κενό μεταξύ του Q5 και του Q7. Το αυτοκίνητο θα πατά στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και για τα VW Touareg/Porsche Cayenne, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει εκδόσεις για όλα τα γούστα με τους κινητήρες να προέρχονται από το Q7, αλλά και την ύπαρξη υβριδικών καθώς και RS εκδόσεων! Αυτά τουλάχιστον φαντάζεται ο CEO της εταιρείας Rupert Stadler ο οποίος στις τελευταίες του δηλώσεις στο Βρετανικό ειδικό τύπο, ανέφερε ότι: «Μπορούμε να φανταστούμε ένα μοντέλο μεταξύ των Q5 και Q7. Ένα αυτοκίνητο με τετρακίνηση, και εμφάνιση με στοιχεία coupe μοντέλου». H τελική μορφή του αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί μέσα στο 2012.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου